مشخصات لثه سالم:

رنگ: رنگ طبیعی لثه ، صورتی روشن می باشد که به دلیل جریان خون طبیعی است. هر چقدر جریان خون زیادتر شود، رنگ لثه به سمت قرمز گرایش پیدا می کند. رنگ لثه وابسته به رنگ پوست تغییراتی دارد ، بطوریکه در افراد با پوست تیره تر ، ممکن است رگه های قهوه ای هم در آن دیده شود.

قوام لثه : در حالت طبیعی محکم است که با فشار دادن نوک انگشت ، فرو رفته و با برداشتن نوک انگشت به حالت قبل بر می گردد . در حالت طبیعی ، فشار انگشت باعث تحریک و خونریزی لثه نمی شود .

نمای لثه : لثه در حالت طبیعی نمای دانه دانه یا پوست پرتغالی دارد . در آغاز بیماری لثه ، با افزایش مایع میان بافتی ، نمای دانه دانه کاهش پیدا می کند.

شکل لثه : از برجستگی های ریشه دندان ها و ناحیه گردنی دندان تبعیت می کند. در حاشیه دندان ، لثه حالت کنگره ای با لبه نازک و چاقویی پیدا می کند و به ملایمت روی دندان قرار می گیرد. در لثه سالم خونریزی ، درد ، التهاب و ناراحتی وجود ندارد .

عامل بیماری لثه

عامل ایجاد کننده بیماریهای لثه میکروبهایی است که در محیط دهان وجود دارند. میکروبها بر روی دندانها تجمع یافته و بصورت یک لایه بیرنگ و چسبنده ای به دندان و لثه چسبیده و باعث آماس لثه می شوند. به لایه مذکور که بیرنگ و چسبنده بوده و از تجمع میکروبهای دهان بر روی زمینه و لایه چسبنده ای از بزاق تشکیل می شود، پلاک میکروبی گفته می شود که حاوی مقادیری از خرده های غذایی نیز می باشد. این لایه ، به راحتی با مسواک زدن پاک می شود ولی با شستشوی فقط با آب و یا دهانشویه های معمولی پاک نمی گردند. لذا بایستی برای پاک کردن آن از وسایلی چون مسواک و خمیر دندان و نخ دندان استفاده کرد. اگر پلاک میکروبی هر روز و یا در مراحل اولیه از سطح دندان تمیز نشود، املاح موجود در بزاق و مواد غذایی برآن رسوب نموده و منجر به ایجاد جرم دندان که سخت می باشد، میگردد. جرم با مسواک زدن پاک نشده و با عمل جرم گیری توسط دندانپزشک برداشته می شود.

جرم دندان یکی از دلایل کاهش زیبایی دندان می باشد. جرم علاوه بر کاهش زیبایی منجر به بروز بیماری در فرد می شود. بزاق دندان به طور طبیعی دارای املاح بسیاری است که به مرور زمان بر روی دندان ها رسوب کرده و جرم دندان به وجود می آید. جرم دندان متشکل از رسوباتی است که برروی دندان ها و لثه تشکیل می شود. جرم دندان علاوه بر ظاهر نامطلوب منجر به بوی بد دهان شده که در صورت عدم درمان می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود. از مهمترین نتایج جرم گیری دندان جلوگیری از تخریب لثه است. در مراحل ابتدایی تشکیل جرم بامسواک زدن و استفاده از نخ دندان جرم قابل حذف است اما به مرور زمان جرم به لایه ای سخت شده و نیاز به رجوع نزد دندانپزشک است.

جرم‌گیری و تصحیح سطح ریشه (روت پلانینگ) به پاکسازی عمیق و تخصصی سطح زیر خط لثه‌ای گفته می‌شود که توسط دندانپزشک و جهت درمان بیماری لثه انجام می‌شود. لایه چسبنده پلاک دندانی که متشکل از میکروب‌های زیادی می‌باشد، عامل ایجاد بیماری لثه است. پلاک دندانی همواره روی سطح دندانی تشکیل می‌شود. چنانچه پلاک دندانی از روی دندان زدوده نشود، (برنامه منظم و صحیح بهداشت دهان و دندان سبب پاکسازی پلاک دندانی از روی سطح دندان می‌شود) میکروب‌های موجود در پلاک دندانی سبب التهاب لثه‌ها خواهند شد.

جرم گیری دندان پاکسازی دندان بوسیله ابزارهای دندانپزشکی است. با جرم گیری باکتری های دندان از بین رفته و بدین ترتیب از ورود این باکتری ها به خون و ورود به قسمت های دیگر بدن جلوگیری می شود.

عوارض تشکیل جرم دندان :

بوی بد دهان
تغییر رنگ و التهاب لثه و مشکلات عدم زیبایی دندان
تخریب و تحلیل لثه و سست شدن دندان و لقی دندان
نفوذ باکتری های موجود در جرم به خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی
و بالا رفتن قند افراد دیابتی و…

جرم دندان

جرم گیری منجر به پوسیدگی دندان نمی شود و این تصوری غلط است زیرا با جرم گیری صحیح هیچ صدمه ای به دندان وارد نمی شود و اغلب پوسیدگی ها ناشی پوسیدگی های قبل از جرم گیری می باشد. خمیر دندانهای ضد جرم موجود در بازار تا حدی جرم را از بین می برند اما نکته مهم در این خمیر دندان ها وجود مقدار زیادی مواد ساینده است که به مرور زمان به مینای دندان آسیب می زنند و گاهی حساسیت دندانی از عوارض استفاده این خمیر دندان ها می باشد.

اشتراک‌گذاری:

دسته‌بندی: سپیدفام

برچسبها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست