بیماری های لثه
جرم دندان یکی از دلایل کاهش زیبایی دندان می باشد. جرم علاوه بر کاهش زیبایی منجر به بروز بیماری در فرد می شود. بزاق دندان به طور طبیعی دارای املاح بسیاری است که به مرور زمان بر روی دندان ها رسوب کرده و جرم دندان به وجود می آید. جرم دندان متشکل از رسوباتی است که برروی دندان ها و لثه تشکیل می شود. جرم دندان علاوه بر ظاهر نامطلوب منجر به بوی بد دهان شده که در صورت عدم درمان می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود. از مهمترین نتایج جرم گیری دندان جلوگیری از تخریب لثه است. در مراحل ابتدایی تشکیل جرم بامسواک زدن و استفاده از نخ دندان جرم قابل حذف است اما به مرور زمان جرم به لایه ای سخت شده و نیاز به رجوع نزد دندانپزشک است.
جرمگیری و تصحیح سطح ریشه (روت پلانینگ) به پاکسازی عمیق و تخصصی سطح زیر خط لثهای گفته میشود که توسط دندانپزشک و جهت درمان بیماری لثه انجام میشود. لایه چسبنده پلاک دندانی که متشکل از میکروبهای زیادی میباشد، عامل ایجاد بیماری لثه است. پلاک دندانی همواره روی سطح دندانی تشکیل میشود. چنانچه پلاک دندانی از روی دندان زدوده نشود، (برنامه منظم و صحیح بهداشت دهان و دندان سبب پاکسازی پلاک دندانی از روی سطح دندان میشود) میکروبهای موجود در پلاک دندانی سبب التهاب لثهها خواهند شد.
جرم گیری دندان پاکسازی دندان بوسیله ابزارهای دندانپزشکی است. با جرم گیری باکتری های دندان از بین رفته و بدین ترتیب از ورود این باکتری ها به خون و ورود به قسمت های دیگر بدن جلوگیری می شود.
عوارض تشکیل جرم دندان :
بوی بد دهان
تغییر رنگ و التهاب لثه و مشکلات عدم زیبایی دندان
تخریب وتحلیل لثه و سست شدن دندان و لقی دندان
نفوذ باکتری های موجود در جرم به خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی
وبالا رفتن قند افراد دیابتی و..
جرم گیری منجر به پوسیدگی دندان نمی شود واین تصوری غلط است زیرا با جرم گیری صحیح هیچ صدمه ای به دندان وارد نمی شود و اغلب پوسیدگی ها ناشی پوسیدگی های قبل از جرم گیری می باشد. خمیر دندانهای ضد جرم موجود در بازار تا حدی جرم را از بین می برند اما نکته مهم در این خمیر دندان ها وجود مقدار زیادی مواد ساینده است که به مرور زمان به مینای دندان آسیب می زنند و گاهی حساسیت دندانی از عوارض استفاده این خمیر دندان ها می باشد.
یک دیدگاه