ایمپلنت دندان موجب زیبایی ، راحتی، بازسازی شکل، تکلم وسلامت بیمار می شود. کاشت ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم است که با استفاده از جراحی درون لثه قرار داده شده و پس از گذشت زمان، اتصال قطعه با استخوان باقیمانده در لثه اتفاق می افتد. سیستم های مختلف ایمپلنت دندان در حال حاضر وجود دارد که هر یک مزایای خاص خود را دارد. درمان ایمپلنت دندان وابستگی به سطح آموزش کلینیکی و تجربه دارد. ایمپلنت دچار پوسیدگی نمی شود. ایمپلنت هیچ گونه حرکتی ندارد. پر کردن فضای بین دندانی با ایمپلنت تاثیر بسزایی بر زیبایی دندان دارد. ایمپلنت همانند دندان طبیعی تا زمانی که از آن مراقبت شود برای بیمار کارایی دارد. برخی از بیماران تصور می کنند ایمپلنت و جراحی آن دردناک است در حالی که این جراحی از کشیدن یک دندان آسانتر است بطوریکه درد آنچنانی ندارد. تیتانیومی بودن فیکسچر موجب افزایش قیمت ایمپلنت شده است. اباتمنت دیگر قسمت ایمپلنت بوده که برروی فیکسچر قرار میگیرد ، روکش بعنوان تاج دندان روی اباتمنت قرار می گیرد. ساخت روکش در لابراتوار متناسب با نیاز بیمار صورت می گیرد.

 

ایمپلنت
ایمپلنت دندان و ضرورت استفاده آن برای بیمار

با افزایش سن افراد ، فقدان دندان ها افزایش یافته ، که این امر باعث مشکلات زیادی نظیر مشکل تناول غذا، صحبت کردن ، نقص زیبایی می شود. این عوامل سبب رجوع افراد پیش دندانپزشک جهت کاشت دندان شده است. درمان قدیمی برای حل مشکلات فوق مصرف پروتزهای کامل بوده است ، که مشکلات مربوط به خود را داشت. امروزه مزایای ایمپلنت نسبت به پروتزهای قدیمی اثبات شده است. شکست های متعدد همراه نارضایتی بیماران با روش های جایگزین ایمپلنت همانند استفاده ازپروتز ثابت ، متحرک و اثرات مضر و جانبی استفاده پروتز متحرک به جای ایمپلنت برای بیمار باعث رجوع دندانپزشکان به استفاده ایمپلنت دندان شده است. در کنار همه ی موارد فوق جنبه روانی فقدان دندان که می تواند سبب نقص زیبایی فرد و کاهش اعتماد به نفس شود. همچنین مشکلات تکلمی ایجاد شده بخاطر استفاده از پروتز متحرک همچنین عوارض بی دندانی که باعث برهم زدن اکلوژن دندان و افزایش سرعت تحلیل ریج دندان و نهایتاََ کج شدن دندانهای کناری و… می شود علل استفاده ایمپلنت می باشد.

ایمپلنت و تاریخچه آن

اتصال تیتانیوم به استخوان برای اولین بار توسط Bothe در سال 1940 گزارش شد که سال 1960 مطالعات حیوانی برای ایمپلنت دندان صورت گرفت سپس سال 1965 برنمارک از قطعات تیتانیومی برای استخوان فک استفاده کرد. البته اکتشافات اخیر نشان می دهد جایگزین کردن دندانهای از دست داده شده به دوره مایاها بر می گردد. به تدریج ایمپلنت وارد بازار شد. امروزه در کشور ما نیز انواع جراحی های ایمپلنت با مدرن ترین روش ها ارائه می شود. هزینه کاشت ایمپلنت در ایران بسیار کمتر از کشورهای دیگر است.

جراحی ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:

یکی از ملزومات جهت جراحی ایمپلنت دندان جوش خوردن پایه ی تیتانیومی با استخوان فک است که نیازمند زمان است. بااین وجود امروزه با روش هایی استخوان سازی تحریک شده که سبب کاهش زمان جوش نهایتاََ درمان شده است. زمان لازم جهت جوش خوردن ایمپلنت درون فک پایین حداقل سه ماه است که زمان برای فک بالا حداقل پنج ماه است. در صورت درمان سینوس لیفت درون فک بالا به مدت زمان لازم یک ماه افزوده می شود. فرایند کاشت نیازمند همکاری جراح فک ، متخصص دندانپزشکی است.

ایمپلنت و علل موثر بر موفقیت آن

میزان موفقیت ایمپلنت دندان بالای 97 درصد است. کاشت ایمپلنت دندان باید زمانی باشد که رشد استخوان فک کامل شده باشد در غیر این صورت ممکن است طول ایمپلنت دندانی زمان های بعدی کوتاه تر شود که تناسب کمتری با دیگر دندان ها داشته باشد. در شرایطی که درون استخوان فک کمبود استخوان باشد جراحی پیوند استخوان استفاده می شود. سازگاری تیتانیوم با بدن مزیت این قطعه است.
وضعیت سلامتی بدن بیمار
سلامت لثه دندان
وجود استخوان کافی برای جوش خوردن
عدم عفونت ،درد و خونریزی ایمپلنت دندان
تلاش بیمار جهت تمیز نگه داشتن ایمپلنت
مهارت ، تجربه دندانپزشک
نوع ایمپلنت مورد استفاده

پیوند استخوان

با از دست دادن دندان ها و یا بیماری های لثه، ژنتیک و… استخوان فک تحلیل شده و بنابراین استخوان کافی برای جراحی ایمپلنت دندان وجود نخواهد داشت در این گونه موارد استفاده از پیوند استخوان جهت بازسازی فک توصیه می شود. پیوند استخوان به دو منظور برای بیمار استفاده می شود. در برخی از موارد با تحلیل استخوان اطراف دندان طبیعی فرد از پیوند با جراحی GRT استفاده می شود و مورد دیگر استفاده پیوند استخوان به وجود اوردن شرایط مناسب جهت جراحی ایمپلنت دندان می باشد. در ایمپلنت دندان بایستی استخوان فک به اندازه کافی باشد تا عمل جوش خورن ایمپلنت به خوبی اتفاق افتد. در کاشت ایمپلنت پیوند استخوان یا به صورت همزمان با کاشت صورت می گیرد که در این موارد میزان کمبود استخوان کم می باشد و یا پیوند استخوان چند ماه قبل از کاشت ایمپلنت صورت می گیرد که در این مورد جهت ایجاد استخوان کافی در فک این عمل زودتر انجام می گیرد تا در طی گذشت زمان میزان استخوان فک به حد مطلوب برسد. جراحی پیوند استخوان با ثبات فک و محافظت از فک باعث پایداری و سلامت دندان می شود. استخوان مورد نیاز جهت پیوند را می توان از بدن خود بیمار یا منابع دیگر تأمین کرد.

سینوس لیفت(Sinus Lift)

سینوس قسمتی از مجرای تنفسی است که بالای فک بالا قرار دارد. با کشیدن دندان های فک بالا سینوس بزرگتر می شود که منجر به کاهش سطح استخوان در فک بالایی می شود. این امر در کاشت ایمپلنت دندان مشکلاتی را ایجاد می کند . زیرا جهت موفقیت ایمپلنت و پیوند آن با استخوان فک وجود استخوان کافی ضروری است. جهت حل این مشکل دندانپزشکان از سینوس لیفت استفاده می کنند.روش سینوس لیفت با تزریق موادی کمبود استخوان در فک بالا را جبران می کنند. کاهش حجم استخوان به دلیل تحلیل استخوان مخصوصاََ در غیاب طولانی مدت دندان ها و یا کیفیت پایین استخوان جایگذاری ایمپلنت های دندان را با مشکل مواجه می سازد. بالا بردن سینوس روشی استاندارد جهت حل این مشکلات است.

اوردنچر وابسته به ایمپلنت

با پیدایش ایمپلنت وبه کارگیری ایمپلنت در دندان پزشکی بسیاری از مشکلات بیماران حل شده است. یکی از مشکلات بیماران مشکلات مربوط به پروتز است که دندانپزشکان را به سمت استفاده از ایمپلنت برای حل این مشکل برده است. پروتز کامل دربرخی از موارد منجر به نارضایتی وناسازگاری بیماران می شود. یکی ازدلایل نارضایتی بیمار متحرک بودن پروتز و شلی و سفتی آن است. به همین دلیل درمان پروتزی به سمت اوردنچر متکی بر ایمپلنت می رود. حتی برخی معتقدند که در آینده درمان پروتز کامل با پروتز متکی بر ایمپلنت جایگزین خواهد شد. در روش اوردنچر متکی بر ایمپلنت از چند ایمپلنت در فک بیمار استفاده می شود که این امر منجر به گیر وثبات دست دندان مصنوعی بیمار می شود. زمانی که یک دنچر کامل به یک اوردنچر متکی بر ایمپلنت تبدیل میگ ردد عملکرد جویدن بهبود می یابـد. در روش اوردنچر متکی بر ایمپلنت در مقایسه با روش پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت نیاز به ایمپلنت کمتری است که این امر باعث ارزان تر شدن این روش در مقایسه با پروتز ثابت متکی, بر ایمپلنت شده است. از مزیت های مهم اوردنچر متکی بر ایمپلنت ، حفظ استخوان فک می باشد به طوریکه با توزیع تنش براستخوان های اطراف ایمپلنت مانع از تحلیل وکاهش تراکم استخوان می شود بااین وجود از دست رفتن ایمپلنت هنوز به عنوان یک معضل برای بیمارو دندان پزشک است. وجود استخوان کافی در فک از شرایط لازم جهت به کارگیری اوردنچر متکی بر ایمپلنت است.


مزایای اوردنچر متکی بر ایمپلنت :

استفاده از تعداد ایمپلنت کمتردر اوردنچر متکی,بر ایمپلنت درمقایسه با پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت
افزایش قدرت جویدن بیمار
استحکام بالاتر از پروتز کامل
کاهش حرکت افقی پروتز
مقرون به صرفه تر نسبت به روشهای مشابه
کاهش تحلیل استخوان فک وحفظ تراکم استخوان
سهولت رعایت بهداشت در اوردنچر متکی بر ایمپلنت

ایمپلنت دندانی

اشتراک‌گذاری:

دسته‌بندی: سپیدفام

برچسبها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست